Vilken altan ska man ha runt poolen?

Vilken altan ska man ha runt poolen?

När du planerar en altan runt poolen ska du komma ihåg att detta är ett mycket krävande utrymme. Altanen är ett utmärkt dekorativt element i trädgården och är ofta länken mellan vardagsrummet och poolen. Att välja material för en altan är ingen enkel uppgift. Ytan kommer att utsättas för många negativa faktorer, så den måste vara hållbar, snygg och enkel att hålla ren. Det lönar sig att välja produkter som kännetecknas av utmärkta tekniska faktorer, så som trä, sten eller plattor – vilken är den bästa lösningen? Klicka här för massor med inspiration.

 

Vilken altan ska man ha runt poolen?

 

Träaltan runt pool

Plankor av naturligt trä passar perfekt in i trädgårdslandskapet. De måste dock ha rätt egenskaper. Det viktigaste är att de är fuktresistenta. Skyddsbehandlat trä är den bästa lösningen som altanmaterial runt poolen, men det måste behandlas i förväg. En sådan yta kännetecknas av lämplig hårdhet och hög motståndskraft. Fördelen med sådana ytor är att de inte blir så varma i solen att de skållar bar hud. Du kan även gå barfota eller lägga dig på en handduk. Nackdelen är att de är dyra och ändrar färg efter endast två år.

Det är även viktigt att minnas att naturträ behöver skötas. Plankor måste skötas så att de behåller sina egenskaper och sitt perfekta utseende under en längre tid. De måste regelbundet beläggas med ett lager specialolja. Felaktig skötsel kan förorsaka sprickor och delaminering av ytan, vilket kan utgöra en fara för användarna i form av splitter. Du bör även tänka på att en träaltan är ganska dyr.

Stenaltan runt pool

Ett annat förslag till altanmaterial runt en pool är sten. En obestridlig fördel med en sådan yta är dess höga hållbarhet och motståndskraft mot alla typer av skador och fukt. Detta material finns i många olika storlekar, former och mönster. En stenaltan har utmärkta tekniska egenskaper. Den skadas inte av låga temperaturer och bleknar inte när den utsätts för solljus.

Du kan placera all nödvändig utrustning på en sådan altan, och även om ett tyngre föremål faller ner sker ingen skada. Även om stenbeläggning har många fördelar anser vissa att det inte är det bästa valet. Investerare gillar särskilt inte det faktum att ett fall på denna typ av stenbeläggning kan vara mycket smärtsamt. Detta är givetvis inte bra, särskilt inte om du har ett hus med små barn. Den grova ytan gör det dessutom mindre bekvämt att gå barfota på altanen. Om du vill ändra designen kan det vara mycket svårt att bara ta bort och byta ut de större stenplattorna.

Slående plattor runt pool

De material som används för att skapa en altan runt poolen ska vara oerhört slitstarka och funktionella. En bra lösning för altanytan är högkvalitativa plattor. Särskilt porslin med hög halkskyddsgrad (R11) är ett mycket populärt val. De är det bästa alternativet, särskilt om hushållets yngsta medlemmar ska leka på altanen. Porslin är motståndskraftigt mot vattenabsorption, temperaturskillnader och solljus. Dessutom kan de inte skadas av poolkemikalier, vilket är en mycket viktig fördel. De är inte så ömtåliga som vissa tror. När du väljer detta material behöver du inte lägga ner mycket tid på att ta hand om det. Plattor behöver inte underhållas på samma sätt som trä, och det är mycket enkelt att rengöra dem.

De är motståndskraftiga mot klor och slitage och bidrar inte till tillväxt av svamp och mögel. De värms inte heller upp för mycket, så altanen kan användas bekvämt även i varmt väder. Det är värt att notera att solreflektionen hos många stengodsplattor är upp till 80 procent. På grund av plattans motståndskraft kan man utan problem placera solstolar, vanliga stolar, bord och tyngre föremål (så som grillar) på den. Om du väljer plattor kan du skapa ett unikt utrymme. Det finns många olika former, storlekar och mönster. Vissa produkter imiterar även trä, sten eller betong, så de passar perfekt in i både klassiska och moderna arrangemang. Porslinsgods är ett universellt val som passar praktiskt taget alla användares behov. Den garanterar lämpliga tekniska egenskaper och samtidigt utmärkta estetiska egenskaper.