Therese om poolköpet: ”Blev verkligen som vi hoppades”

För familjen Ardnert på Värmdö har thermopoolen från Modern Pool både blivit barnens naturliga samlingsplats, satt guldkant på vardagen och höjt värdet på huset.
­– Det blir en harmoni i hemmet och lite semesterkänsla, säger Therese Ardnert.

På andra sidan gatan från ett naturskyddsområde på Värmdö, bland radhus och parhus, är chansen stor att förbipasserande kan höra plask och kanonkulor från grannskapets alla barn.

Sedan tre år tillbaka har familjen Ardnerts thermopool blivit stället att vara på.

­ ­– Det blev verkligen som vi hoppades att det skulle bli med en social samlingspunkt för barnen och deras kompisar – men även för oss vuxna, säger Therese Ardnert.

Under soliga morgnar, innan barnen hunnit vakna, brukar Therese ta med sig en latte och sätta sig på poolkanten med fötterna i vattnet och bara njuta.

– Sedan kommer ett jätteplask av att någon av barnen hoppar i. Men det är superhärligt!

”Bra kompetens på området”

När poolen skulle byggas var Therese i kontakt med flera olika företag, men fastnade direkt för Modern Pool.

– Det som fick mig att fastna var att de var de enda som kom med idéer, tankar och verkligen kunde ge oss råd kring vad som var bäst för just vårt hus. Vi valde dem mycket för att vi kände att Robert på Modern Pool hade så bra kompetens på området och var väldigt hjälpsam som person.

Innan bygget påbörjades var Modern Pool på plats hos familjen och gav råd om poolens placering, både för att maximera antalet soltimmar och ge bästa uppsikt från villans alla fönster.

Efter att grävning och viss stensprängning var avklarad tog det inte mer än två veckor innan poolen var färdig.

– De hade förberett allting väldigt bra och beställt dit allt material. Efter sprängningen gick arbetet väldigt fort, säger Therese.

Värdehöjning på huset

Att det blev just en thermopool var inte familjens ursprungliga plan. Men beslutet blev enkelt när familjen fick höra alla fördelar – både om poolens livslängd och hur valet av pool påverkar värdet på huset.

– Resultatet blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig, vi hade först tänkt bygga en annan typ av pool. Men det var väldigt bra att Robert påpekade att om man har ett välbyggt och dyrt hus så behöver även poolen vara i paritet med det för att det ska bli en värdehöjning på huset, säger Therese.

För familjen innebär det en trygghet inför framtiden oavsett om de bor kvar eller flyttar.

– En thermopool är genuint byggd med gjuten betong och en armerad, isolerad bottenplatta med isolering runt hela poolen. Den går inte sönder. Det innebär att även om vi bor här i tjugo år kan vi sälja villan tillsammans med poolen. En pool med en träram som åldras och spricker hade vi behövt byta ut.

En annan fördel är att en thermopool drar nytta av solens naturliga uppvärmning under varma dagar.

– Det är 33–34 grader i poolen hela sommaren. När andra poolägare kanske får använda mer el för att uppnå det märker inte vi av någon större kostnad.