Ulrica Lindbergs familj förverkligade pooldrömmen. Tack vare thermopoolen från Modern Pool har sjuåriga sonen lärt sig simma – och villan i Tyresö blivit en naturlig knutpunkt för vänner och familj.
– Det är underbart att ha pool. Det har varit värt både tiden och pengarna, säger Ulrica.

Ulrica Lindberg och hennes man stod i valet och kvalet. Från lägenheten vid Liljeholmskajen i Stockholm drömde de om en framtid närmare naturen. Länge debatterade de om det var dags för att flytta till villa eller köpa ett sommarhus.

Valet föll på villa, med ett villkor – att huset skulle ha en pool.

– När vi köpte vårt nuvarande hus i Tyresö valde vi ett hus där vi visste att vi skulle få plats med en pool och valde hus med det i åtanke, säger hon.

Modern Pool var ett bollplank

Kontakten med Modern Pool togs tidigt. Men paret upptäckte snabbt att processen att införskaffa poolen innebar nya beslut att fatta: placering på tomten, typ av material och valet mellan trappa och stege.

– Hade vi skaffat pool under första året vi flyttade till huset hade vi nog inte fått den pool vi faktiskt ville ha. Det var många saker vi inte hade tänkt på. Där var Modern Pool ett bollplank, men vi har även sökt mycket information på egen hand.

Valet blev till slut en helgjuten thermopool som gör det enkelt att höja och sänka temperaturen i vattnet baserat på årstid. Poolen har en inbyggd trappa och ett skyddande tak som smidigt går att skjuta undan när poolen används. Runtom ligger ett pooldäck av granitkeramik.

”Blev vackrare än jag trodde”

Ulrica berättar att det var viktigt att poolen skulle sköta sig själv så mycket som möjligt.

­– Jag och min man gillar både design och funktion. Det räcker inte att någonting bara är vackert, men slutresultatet för poolen blev vackrare än jag trodde. Jag tycker att stenen runtom och det tak vi valt är väldigt elegant. Det är lite stil på den, i stället för bara en pool.

Genom hela projektet har Modern Pool haft totalentreprenad. Ulrica säger att det var en trygghet när första spadtaget skulle tas.

– Blir någonting fel i processen är det lättare att det skylls på andra om det är olika företag som gör olika delar. Här ansvarade Modern Pool för allt och det var därför vi valde att göra så.

Sonen har lärt sig simma

2022 blev första sommaren med den nya poolen. Parets sjuåriga son har lärt sig simma. Tack vare den inbyggda trappan har Ulricas 79-åriga svärmor kunnat ta sig i och ur poolen utan problem.

– Hade vi haft en stege i stället hade hon aldrig kunnat bada med oss, säger Ulrica.

Familjen stängde poolen för säsongen i oktober och planerar för öppning under tidig vår. Poolen har blivit en central del för familjens umgänge och Ulrica berättar att suget efter utlandsresor inte är lika påtagligt som förr.

– Om man funderar på pool ska man inte enbart titta på kostnaden utan fundera på glädjen det ger. Värdet ligger i umgänget, att man är aktiv och kan njuta i vardagen. Sedan höjer det också värdet på huset, det är jag helt övertygad om.